Topptipset

En spelform som kanske inte har Stryktipsets långa historia, men nog tilltalar de som alltid älskat just Stryktipset. Faktum är att spelformen riktar sig till dig som vecka efter vecka landar på just åtta rätt i snitt på Stryk- eller Europatipset.

Ofta samma tippare som kanske är riktigt vassa på att sätta rätt tecken på matcher som går i den högsta divisionen, men har det svårare när man kommer längre ned i seriesystemet. Eller kanske inte har lika bra koll på Ligue 1 som på italienska ligan.

Dagens Topptips på nätet

Dagens Topptips

Så spelar du Topptipset

Åtta matcher från Stryktipset och Europatipset väljs ut till Topptipset, där det handlar om att välja mellan tre tecken (1, X, 2) i varje enskild match. Där etta står för vinst hos hemmalaget, X för oavgjort samt tvåa för bortalagsvinst, på samma sätt som du spelar på Stryk- och Europatipset, men för att vinna på Topptipset måste du få alla rätt.

Det unika med Topptipset är att du själv kan välja insats per rad med början på 1 krona (såsom Stryktipset och Europatipset) till 2 kronor, 5 kronor eller 10 kronor. Därefter gångrar och summerar du alla tecken och får en totalsumma som också blir din insats.

Topptipset lämnas in hos ombud genom att fylla i en kupong, men du kan också välja att spela direkt på nätet via Svenska Spels sajt eller app.

Du kan med fördel kombinera rader som du spelar på Stryk- eller Europatipset och kanske till och med lägga till fler garderingar eller varför inte öka på intäkten för varje enskild rad.

Rättning live

Topptipset är en av de spelformer som blir extra spännande att liverätta, då det endast handlar om åtta matcher, vilket ger bra överblick samtidigt som närheten till vinst kan förändras på ett kick efter endast några få resultatförändringar. Du kan med fördel följa detta på Svenska spels app eller sajt.

Systemspel

Du kan även välja systemspel, där den övre gränsen går vid 7 helgarderingar sam en halvgardering.

Xperten

För dig som inte orkar hänga med i klubbarnas formkurvor eller grotta ned dig i analyser, men ändå vill ta del av spänningen och kanske vinna lite pengar, så finns alltid Xperten med färdiga rader av just experter från Svenska spel. Det är bara är att köpa in sig på deras kunskap.

Joker

Tilläggsspelet Joker finns även på Topptipset och handlar om att på en nummerserie på sju siffror få kombinationer av rätt siffror i rad, vilka räknas från början eller från slutet. Om du har alla sju siffror i rätt ordning väntar en storvinst, men det finns även en hel del mindre vinster att hämta.

Spelvärde Topptipset

Spelvärde innebär att du behöver finna de tecken (1, X, 2) som få tror på (lågt streckade), men ändå bedöms ha en chans att gå in. Något att tänka på för de spelare som mer målmedvetet strävar efter att vinna på Topptipset.

Streckfördelningen kan du ta reda på genom att se hur svenska folket i övrigt har tippat, vilket du sedan kan jämföra med sannolikheten att resultatet blir ett annat. Kortfattat innebär spelvärde att försöka överlista de övriga tipparna och finna de resultat som ger bättre utdelning. Det handlar om kvoten mellan sannolikheten och streckfördelningen.

Resultat och utdelning

Utdelningen beror på hur många som deltar i veckans kupong och de som lyckas med åtta rätt får del av potten. Då Topptipset handlar om åtta utvalda matcher från Stryk- och Europatipset är resultatet klart i samma stund som dessa spel, vilket kan ge en extra liten krydda för den som gärna kombinerar de olika spelformerna.

Vinstchans

Hur mycket du kan vinna beror på hur stor spelpotten blir inför varje ny omgång, så det kan variera en hel del. Och eftersom det krävs åtta rätt för att vinna, kan det bli omgångar där vinsten inte delas ut och läggs på en senare veckas pott. Nettoutdelningen på Topptipset ligger på 70 procent av omsättningen.

Topptipset ett bra komplement

Topptipset passar Stryk- eller Europatipsentusiasten som har den där lilla extra passionen för fotboll och kanske känner att man är rätt så vass på att tippa, men tycker att 13 matcher blir lite för mycket medan det – å andra sidan – känns som för få matcher på Oddset och inte lika stora vinster. Det är helt enkelt för dig nästan alltid slutar på minst åtta rätt även när du spelar Stryk- eller Europatipset.

För dig som inte är särskilt intresserad av själva fotbollen och kanske inte följer klubbarnas framfart med lupp, kan ändå Topptipset vara ett bra komplement då färre antal matcher kan öka möjlighet till vinst samt att du själv styr över hur mycket du vill betala för varje rad, vilket ju ytterligare påverkar möjligheten till en större vinst.